Wie niet kan delen...kan ook niet vermenigvuldigen

4 maart 2015 door Nicole Loeffen

Oeps…afweer ruim een jaar geen blog op deze site geschreven. Je zou denken dat er dus weinig gebeurd is, echter het tegendeel is waar. Hoogste tijd dus om mijn ervaringen van het afgelopen jaar met ieder die dat lezen wil te delen.

Het is natuurlijk geweldig om vanuit ervaring en passie voor jezelf te beginnen…maar de mensen vinden je niet vanzelf en er moet wel brood op de plank. Dus in het kader van mezelf promoten was ik voortvarend aan de slag gegaan met mijn LinkedIn contacten persoonlijk benaderen met daarbij een voorbeeld van 6 “producten” die ik desgewenst kan aanbieden. Het persoonlijke past me goed maar een productaanbod dus helemaal niet… daarom na ruim 250 berichtjes hiermee gestopt ook al had ik daarmee pas 20% van mijn contacten bereikt. 
Ik werk veel liever en beter door vanuit nieuwsgierigheid en oprechte interesse in gesprek te gaan. Zo samen met mijn gesprekspartner de vraag achter de vraag ontdekken en bedenken wat ik zelf of anderen uit mijn netwerk kunnen bijdragen aan een antwoord of oplossing.  En gelukkig kwam zo ook vrij plotseling de ene na de andere interessante opdracht binnen. 

Dit is wat mij o.a. het afgelopen jaar van de straat en het blogs schijven af heeft gehouden:

  • De werkzaamheden voor het ministerie van SZW voor de landelijke ontmoetingsdagen in 2014 van het platform Eer en Vrijheid netjes afgerond en overgedragen samen met Carin Biegnolé van Conversion Productions.
  • Samen met Kilian Bennebroek, binnenkort komt zijn nieuwste boek de Veranderversneller uit, een mooie impuls gegeven aan een lopend verandertraject bij een Rabobank door inzet van de Verandermonitor. 
  • Met collega’s van VDS verzorgen we meermaals mooie workshops persoonlijk leiderschap, coaching en timemanagement voor de associates (trainees) van PWC .  Ook samen een aantal cultuur/kernwaarde workshops gefaciliteerd voor alle medewerkers van Unicef Nederland.  Een aantal sessies voor teams van Rabo en ABN AMRO ontworpen en gefaciliteerd rondom cultuur en gedrag. En mogen bijdragen aan een innovatief herontwerp van een Onboarding programma voor nieuwe medewerkers bij de afdeling Particulieren van ABN AMRO, waarbij mijn ervaring binnen dit deel van deze organisatie me goed van pas kwam. 
  • Voor ROI Navigator regelmatig als assessor de vaardigheden beoordeeld van ervaren en talentvolle professionals, soms als startpunt voor een maatwerk opleiding en soms als examen om deze succesvol af te sluiten. 
  • Meerdere coach en e-coach trajecten, waarbij ik direct wil aanvullen dat ik verre van een klassieke coach ben maar meer een sparringpartner of maatje die positief ontwricht en uitdaagt om tot het experimenteren met ander gedrag en het ontdekken van waardevolle inzichten te komen.
  • Dagvoorzitter/facilitator van een teamdag met een MT van de directeur van de GGD Kennemerland waarbij een goede persoonlijke intake met alle teamleden letterlijk  het halve werk was. Deze aanpak en het resultaat smaakt naar meer!
  • En last but not least, met veel energie ruim 90 zeer gepassioneerde medewerkers van Stichting Philadelphia Zorg die hun baan gaan verliezen begeleid in het hervinden van zichzelf en het vinden van nieuw perspectief in hun loopbaan.  

Met plezier hard en veel gewerkt dus aan mooie opdrachten die brood op de plank brachten en gaan brengen want het merendeel loopt nog of krijgt een vervolg. Helaas hierdoor wel minder oprechte en nieuwsgierige koffieafspraken…dus de hoogste tijd om deze weer op te gaan pakken.

Ik kom graag met oprechte nieuwsgierigheid in wat er bij jou en in jouw omgeving speelt bij je langs. 

Om te delen…en zo ook te vermenigvuldigen. Wanneer spreken wij elkaar (weer)?

Terug naar het blog overzicht

Deze website gebruikt cookies. Klik op de onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.