Geluk in een aardbei

31 mei 2023 door Nicole Loeffen

Ergens halverwege de 200 meter tussen Nes 71 - het lekkerste en gezelligste koffietentje in Haarlem en omstreken - en ons huis, sta ik even stil.

Met een verse latte macchiato to go in mijn hand, ben ik op deze zondagochtend  op weg naar huis om te gaan schrijven aan mijn boek - dat over geluk en succes gaat – en voel ik me intens gelukkig. 

Het plan was anders, maar deze ervaring gaat voor, die wil ik vasthouden, opschrijven en zo snel mogelijk delen. Dus zit ik nu, met de dampende latte naast me, te zoeken naar woorden.

Maar ik kan geen woorden vinden om de warme golf die net door mijn hele lijf ging te omschrijven. Ik kom niet verder dan een opsomming van mooie momenten van de afgelopen 24 uur, waarvoor ik dankbaar ben. Grote en kleine gebeurtenissen die me blij maken, waarvoor ik dankbaar ben. 

Lezen en kletsen met dochter Roos in de tuin. Borrelen met mijn lieve papa en mama. Schaterlachen met mijn man Goran tijdens de avond over de liefde in het sfeervolle kleine kerkje in Durgendam. De klaprozen tijdens onze ochtendwandeling door het groene Noorderpark, de man met vier onstuimige loslopende honden die het andere pad nam toen hij zag dat ik bang was. In de zon ontbijten met verse aardbeien, op het door Goran zelfgemaakte bankje, het spontane gesprek met een voorbijlopende buurtbewoonster.  De zoen van Goran voordat hij op zijn motor stapt. De geur van verse koffie en de dag die voor me ligt om mijn eerste boek te schrijven. 

Ik kan dit allemaal opschrijven, maar het geluksgevoel dat daarbij hoort is van mij, zou dat zijn waarom ik er geen woorden voor vind om dit te delen?

We zoeken allemaal geluk, maar de ervaring van geluk is van jou, en waar en wanneer jij dit vindt is voor iedereen anders. Voor mij geldt dat het niet altijd groot en ingewikkeld hoeft te zijn. Het is ook even stilstaan bij kleine dingen, beseffen hoe bijzonder ze eigenlijk zijn, dat je er dankbaar voor mag zijn, dat is voor mij geluk.  

Vandaar dat dankbaarheid één van de elf ingrediënten is voor meer geluk en succes in mijn leven. Ik ga ze alle elf met jou delen in het boek dat er begin 2024 komt. 
Wil je er zeker van zijn dat je het niet mist?

Stuur me een berichtje dan houd ik je op de hoogte! 

 

Terug naar het blog overzicht

Deze website gebruikt cookies. Klik op de onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.