Terugblikken om weer vooruit te kunnen

14 januari 2014 door Nicole Loeffen

Na een aantal jaren zelfstandig ondernemerschap in combinatie met een mooie job in de financiële wereld was 2013 het eerste jaar als fulltime zelfstandige. 

Het afgelopen jaar met vele bekenden terugblikken op onze gemeenschappelijke ervaringen resulteerde in een aantal hernieuwde kennismakingen waarin we samen nieuwe toekomstpaden ontdekten. Daarnaast heb ik via netwerkgesprekken en tijdens opdrachten veel prachtige mensen en nieuwe werelden leren kennen. Het was ook een jaar van investeren in mijn professionele ontwikkeling, door specialisaties te volgen o.g.v. verandering monitoren als interventie, de business impact (en ROI) van leertrajecten en e-coaching.

Wat leert een terugblik op dit jaar vol mooie ontmoetingen en ervaringen mij voor de toekomst? 

Dat ik trouw wil en ga blijven aan mijn open werkwijze door de vraag of wens van de klant altijd het vertrekpunt te laten blijven. Ook mijn brede focus op veranderingstrajecten, (persoonlijk) leiderschaps- en teamontwikkeling hou ik vast. In aanvulling op deze open aanpak staat het jaar 2014 in het teken van meer organisaties bekend maken met een zestal concrete interventies. Allen met een bewezen impact in uiteenlopende omgevingen en passend bij mijn persoonlijke ervaring en aanpak. 
Vandaag introduceer ik deze kort via deze blog: 

De Verandermonitor i.s.m. Kilian Bennebroek Gravenhorst. 
Een gedegen methode die vanuit eigen kracht een positieve impuls geeft aan de lopende verandering. Deze interactieve interventie begint met dialoog en resulteert in een realistisch actieplan om de lopende verandering tot een succes te maken.

ROI van leren van Jack en Patty Phillips i.s.m. ROINavigator.  
Leertrajecten ontwerpen vanuit de gewenste business impact, de benodigde verandering op de werkvloer en de leerbehoefte. Achteraf inzicht in de daadwerkelijke business impact en de Return of Investment. Een methode om een maximaal effect te realiseren met het beschikbare opleidingsbudget.

Ready for change i.s.m. Gooiconsult. 
Een eenmalig kort programma dat leidinggevenden en medewerkers ondersteunt en motiveert in hun rol tijdens de verandering. Met zowel aandacht voor de persoon als het team. Bewezen effect voor of tijdens langlopende reorganisaties in diverse organisaties.

Teamboost i.s.m. VDS.  
Team Boost is een programma van zes maanden dat er voor zorgt dat het team in korte tijd tot doorbraken komt. De werkzame bestanddelen daarvan zijn: focus en ritme, gezamenlijke doelen, benutten van ieders potentieel en effectieve samenwerking.

Bijeenkomsten met impact i.s.m. intern team. 
Advies, ontwerp, regie en uitvoering van terugkerende bijeenkomsten voor specifieke doelgroepen. Een combinatie van informatie brengen, interactie om deze betekenis te geven en inspiratie om hiermee aan de slag te gaan.

E-coaching i.s.m. de Baak en het Europees Instituut. 
Een zich qua vraag en inhoud snel ontwikkelende flexibele, efficiënte en duurzame vorm van coachen. Echt een vak apart, daarom kies ik voor een certificering hierin.

Wil je zelf ergens meer over weten of lijkt iets interessant voor ergens in je netwerk? Neem dan contact op voor een afspraak. 

Terug naar het blog overzicht

Deze website gebruikt cookies. Klik op de onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.