Hoop of vertrouwen?

30 januari 2021 door Nicole Loeffen

Ik ben klaar met je. Met je overlevingsstand, je bevroren levensenergie, je focus op wat niet kan en alle extra beperkingen die je jezelf onbewust oplegt. Je beweegt niet, je wacht af en ik kan je niet bereiken. Je houdt jezelf gevangen door te hopen op een einddatum die steeds verschuift. Dat put je uit en maakt je afhankelijk. 

Merk je zelf ook dat je instinctieve overlevingsmechanisme je overneemt? Bij acuut gevaar dient het je. En nu zit het jou en mij behoorlijk in de weg om in contact te zijn over straks. 

Ik zou je zo graag door elkaar willen schudden, omarmen, ontdooien en in beweging zetten. Zodat je je hart sneller voelt kloppen als je aan jouw toekomst denkt. Zoals mijn hart sneller klopt als ik denk aan wat gaat komen, ook al weet ik nog niet wanneer. Proosten met mijn lief op ons feest in Slovenië. Luisteren naar de deelnemers met wie ik op de eerste leiderschapsavond rond een knapperd kampvuur zit. 

Met alle warmte en energie die ik in me heb zou ik je willen ontdooien. Voel de warmte in jezelf weer, kom in beweging, droom over straks. 

Hoe ik dat doe, zelf niet bevriezen? Vertrouwen, dat is mijn geheim. Ik vertrouw erop dat we onze vrijheid terugkrijgen. Dat geeft me veerkracht en ruimte om over mijn toekomst te dromen, over dat feest, die vakantie, mijn opleiding. Vertrouwen zit in iedere cel van mijn lijf. Het laat me op, houdt me warm, zet me in beweging en biedt me perspectief. 

De energie van vertrouwen is zo anders dan die van hoop. Hoop is afhankelijker en als een batterij die langzaam leegloopt. Dan ben je letterlijk ‘op’ als het toch weer langer duurt. Vertrouwen dat het ‘ooit’ goedkomt verleid je om lekker weg te dromen en toekomstplannen te maken. De vrijkomende energie gebruik je direct om vol te houden en je leven niet meer dan strikt noodzakelijk te bevriezen.

Jij kan dit ook! Stop met hopen, start met vertrouwen. Kijk vooruit, droom weg, maak plannen. Stippel je droomvakantie alvast uit, de voorpret wil ook wat. Doe jezelf nu al een opleiding cadeau voor straks, als dat niet meer online hoeft. Adem, leef, vertrouw op een toekomst waarin je zelf weer mag kiezen. 

Ik wil door. Ik kan door. Ik hoef niet te wachten op uitspraken van anderen over nieuw perspectief, ik creëer mijn eigen toekomstperspectief. Doe je mee? Kom in contact met me voor hulp hierbij!

Terug naar het blog overzicht

Deze website gebruikt cookies. Klik op de onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.