Kiezen voor de zon!

30 april 2021 door Nicole Loeffen

Spontaan gooi ik mijn winterkleren op een tuinstoel, plof in mijn ondergoed neer in een luie stoel en laat de lentezon mijn witte winterlijf verwarmen. ‘Het komende uur ben ik er niet, voor niemand,’ met mijn ogen dicht geniet van de sensatie van de warme zonnestralen op mijn huid en adem de voorjaarslucht in. ‘Wat is dit lekker’, mijmer ik.  Lentekriebels komen op; ik heb zin het opruimen van de onrust in mij!  Lekker frisse lucht brengen in huis en in mijn hoofd. Eerst genieten van dit moment.

De volgende dag tikt de hagel tegen het raam als ik, tussen het online trainingen geven door, de kamerbrede boekenkast in mijn knusse werkkamer onderhanden neem. April doet wat ‘ie wil, en ik doe mijn best dat ook te doen. ‘Waarom bewaar ik dit?’ denk ik terwijl ik mappen en boeken uit de kast trek. ‘Ik wil het niet meer nodig hebben, nooit meer, dus weg ermee!’ Anderhalve meter aan papieren kennis, die ik heb verzameld in ‘een vorig leven’ verdwijnt in de papierbak. De ruimte op de planken geeft ook ruimte in mijn hoofd. Ruimte voor nieuwe avonturen en meer zon in mijn leven. 

Ook mijn planning snakt naar frisse lucht, zie ik als ik nog geen uur later zonder succes door mijn agenda blader op zoek naar een gaatje voor een trouwe coachklant. Een luxeprobleem in deze tijd, en toch benauwt het me. Ondanks het meer nee dan ja zeggen, blijft het puzzelen. Ik zoek ademruimte voor mezelf en de ‘zon’ opdrachten, die me energie geven. Leiderschapsprogramma’s, coaching met of zonder paarden, initiatieven die iets in beweging zetten en blijvend iets bijdragen aan de levenskwaliteit van mijn klanten. 

Ik besef dat het NU tijd is om te kiezen en definitief afscheid te nemen van de ‘hagel’ opdrachten. Die zijn ‘leuk’ maar voor mij onvoldoende betekenisvol, ik krijg er weinig energie van en doe ze puur op wilskracht. Vastberaden bel ik de volgende dag opdrachtgevers om specifieke opdrachten per direct aan anderen te gunnen. Opgelucht kijk ik naar de ruimte die dit in mijn agenda en in mijn hoofd geeft, kiezen is best lekker. 

Die ‘zon’ waarvoor altijd tijd is in mijn agenda zie ik niet duidelijk op mijn website. Ik herken mezelf niet meer op de foto’s en in de teksten van vijf jaar terug, ook hier is een opfrisbeurt nodig. Met een glimlach besef ik dat mijn lijf met 10 kilo extra wat minder ‘mooi’ is nu, maar dat ik als professional zoveel meer ‘moois’ te bieden heb en daar gaat het om. Dus ook hier kies ik voor ‘zon’, nieuwe persoonlijke teksten over waar ik het beste in ben en wat ik het liefste doe, en nieuwe eerlijke spontane foto’s. Leuk en niet in een dag klaar, dus even geduld.

Kiezen is niet zo ‘eng’ als ik dacht dat het was, het vraagt om moed en die is er als je de ‘zon’ in jezelf vindt. Het resultaat voelt warm en geeft mij nieuwe energie, zoals je ook de eerste lentezonnestralen nog lang kunt voelen nagloeien in je lijf.  

Terug naar het blog overzicht

Deze website gebruikt cookies. Klik op de onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.