De podcasts in jezelf

20 januari 2023 door Nicole Loeffen

‘Ik heb geen oortjes en wil ze ook niet.’

Je kijkt me aan alsof ik knettergek ben. ‘Dat is toch niet meer van deze tijd? Ik kan niet zonder, muziek bij het sporten, podcasts op de fiets en in de auto, en in de trein YouTube… Anders is het saai.’

Ik hou van stilte, denk ik en voel geen enkele behoefte om je dit uit te leggen.  

Voor mij is stilte iets anders dan nietsdoen, het is een poort naar innerlijke wijsheid. Ik ben altijd bezig met van alles en nog wat. Ondernemen, coachen, trainen, gezin, paarden, lezen, schrijven, ouders… .Dat hou ik vol door juist dan vaak de stilte om me heen en in mezelf op te zoeken. Mijn innerlijke stilte doet me denken aan de warme, vloeibare chocolade van een lavacakeje, die een seconde na het doorprikken glanzend zijn weg naar buiten vindt.

Het was heel lang mijn geheimpje, dat lavacakeje. Ik prik een paar lavacakejes door terwijl ik naar jou luister en kijk, jij merkt er niets van en ik kom er niet van aan. Zo ontstaat een diepere verbinding tussen jou en mij. Ik hoor meer dan je zegt en ik zie en voel wat nog niet gezegd is. Als ik dat doe is het soms gewoon even stil, heel eventjes maar, zalig!

Waarom ik je dit vertel?

Omdat ik ontdekt heb dat mijn geheimpje anderen ook verder kan helpen.

‘Ik ben een lavacakeje,’ zei ik vorige week tijdens de ‘wie ben ik’ oefening van de Being on Mission Leiderschap Ervaring die ik begeleid. Dat klinkt natuurlijk een beetje gek, maar gaandeweg mijn verhaal zie ik de ‘jij bent gek’ blikken veranderen in ‘wow, zoiets zou ik ook wel willen zijn’.

Gedurende die drie dagen blijven de deelnemers op dat lavacakeje terugkomen, we lachen erom, maar het is ook duidelijk wat we ermee bedoelen. Contact maken met je eigen innerlijke rust en wijsheid, even weg van alle externe prikkels om die daarna juist weer veel intenser te kunnen ervaren.

Tijdens een coachgesprek ontdekt deelneemster Margaret haar ‘lavacakeje’. Voor haar is het een saloondeur die vanuit haar hart naar twee kanten openklapt. Naar buiten, lekker bezig voor en met anderen, draaien de scharnieren overuren. Naar binnen, waar een Boeddha symbool staat voor innerlijke rustmomenten mag ze deze dagelijks wel wat bewuster gaan gebruiken, besluit ze in ons gesprek.

Jouw innerlijke wijsheid heb je altijd bij je. Dat is niet vaag maar juist super duidelijk en altijd waar. Dus ga eens op zoek naar de podcast in jezelf, ook die heeft een oneindig aanbod voor je klaarstaan. En als je hem hoort…geef hem dan een passende naam.

Ik ben reuze benieuwd welke varianten er nog op het lavacakeje en de saloondeuren zijn. Laat je het me weten of wil je er over in gesprek? Neem hier vrijblijvend contact met me op!

Terug naar het blog overzicht

Deze website gebruikt cookies. Klik op de onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.