Een ambulance in een file van leuke dingen is niet leuk!

28 maart 2023 door Nicole Loeffen

Oeps, bij de gedachte dat jij en vele anderen dit straks gaan lezen schiet mijn hartslag omhoog. Het is spannend om dit zo op te schrijven en toch doe ik het, omdat ik er zeker van ben dat ik niet de enige ben die ‘in de file staat’, en ook dat een flink aantal van jullie met me mee willen denken hoe ik mijn sirene tot zwijgen kan brengen.

Voordat je verder leest, geloof me, ik ben goed in prioriteiten stellen en ook in nee zeggen, maar ik vind zoveel leuk en doe alles waartegen ik ja zeg vol overgave. En dan zijn er periodes waarin zo veel leuks elkaar opvolgt er een soort file ontstaat van heel veel leuks achter elkaar, zonder enige manoeuvreerruimte en dat maakt me onrustig. Ik lijd niet aan de FOMO van de jongere generaties, ik ben 55 en doe niets waar ik geen zin in heb. Nou ja, op de wekelijkse boodschappen inslaan, belastingaangiftes doen en marketingactiviteiten na dan.

Ik geniet van alles in het moment, het is zinvol en geeft me energie. Maar ik heb er last van dat ik regelmatig geen gaatjes meer zie in de volle doordeweekse agenda om spontaan even met een klant te sparren, met een vriendin te wandelen of gewoon even niets te doen overdag.  

Dat voelt als klem zitten, niet voor- of achteruit kunnen. Alsof ik in een file sta en geen kant op kan om de ambulance met zwaailichten die achter me staat voorrang te geven.

Voor wie nieuwsgierig is wat er in mijn file van leuks staat:

  • Trouwe klanten, die me naast financiële zekerheid ook veel energie en inspiratie geven.
  • Schrijven, voor mij de manier om gevoel woorden te geven en anderen te inspireren.
  • Zelfontwikkeling, dit jaar de EnergyDrives certificering en Persoonlijk Leiderschap bij Sporen.
  • Live ontmoetingen, die kosten meer tijd maar werken soms echt beter dan remote.
  • Mooie reizen maken, waarbij ik werk en privé graag combineer.
  • Being on Mission Ervaringen bieden, omdat die altijd iets in beweging zetten wat tot meer geluk en succes leidt.

En wie wil dat laatste nou niet, meer geluk en succes? Daar zou eigenlijk een file naartoe moeten staan. Zeker omdat ik heb gezien wat het wereldwijd bij honderden eerdere deelnemers in gang gezet heeft. Maar helaas kiezen mensen vaak toch voor een bekendere training bij een gevestigde naam als Nyenrode of de Baak. Dat patroon wil en ga ik doorbreken door met Being on Mission een serieuze plek in te nemen in het leiderschapslandschap.

‘En die ambulance met de sirenes vol aan dan?’, vraag je jezelf vast nu nog af. Die staat voor mij voor de pittige klus om allerlei marketingactiviteiten voor Being on Mission er even tussendoor bij te doen. Die vragen altijd om voorrang en zijn nooit klaar. Ik ben een verdomd goede coach maar geen marketeer, dat laatste kost me energie, maar ik kan er niet omheen als ik het opneem tegen de grote namen met enorme marketingafdelingen.

‘Hoezo ambulance, het is toch geen noodzaak, er hangen geen levens van af.’ denk je nu misschien. 

Kies de makkelijke weg, verdien je geld lekker met wat als vanzelf op je afkomt en ga wandelen met je vriendinnen. En ja, rationeel weet ik dat je gelijk hebt, het hoeft niet.

Maar mijn hart is al een paar jaar verslaafd aan de sprongetjes die het maakt, iedere keer als we het ‘aha’ moment bij de ander zien, waardoor die van standje ‘overleven’ naar ’je eigen leven ten volste leven’ overschakelt. Door een chambe d’hote te kopen, naar een baan met meer zingeving over te stappen, je grote liefde ten huwelijk te vragen, je bedrijf als één van je kinderen te gaan zien waardoor er direct ook weer aandacht en liefde voor de andere echte kinderen vrijkomt, de job van je baas over te nemen of een sabbatical op te nemen voor een wereldreis.

En ik weet niet hoe dat voor jou is, maar ik volg mijn hart graag. Mijn hart vindt dat het tijd is om jou hier deelgenoot van te maken. Dus, bij deze vraag ik je om alert te zijn en met me mee te denken met wie ik in gesprek kan gaan over Being on Mission, want dat doe ik dan wel weer met plezier.

Ik zoek mensen die naar hun hart willen luisteren om gelukkiger en succesvoller te worden. Ik zoek teams die het aanwezige potentieel vollediger dan nu willen benutten. Ben je dat zelf of ken je deze? Bel dan niet de nationale alarmcentrale 112 maar gewoon mij: 0031612583916. Deel deze blog, reshare de post en geef comments!

Terug naar het blog overzicht

Deze website gebruikt cookies. Klik op de onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.