Kleur bekennen...mogen het er ook twee zijn?

23 december 2018 door Nicole Loeffen

Kleur bekennen, het klinkt zo logisch en is in de praktijk vaak lang niet zo simpel als het lijkt. 
Dit kan “iets kleins” in een specifiek moment zijn of een besluit met grote impact op je leven. Denk aan in een groep uitspreken dat jij er toch net iets anders over denkt dan de ander(en). Of belangrijke beslissingen nemen in je leven, waardoor er deuren open maar ook dicht gaan. Herkenbaar? Ik neem je graag mee in mijn proces om jou te inspireren.

Loslaten zodat je beide handen vrij hebt

Dat deed ik 6 jaar geleden toen ik “de gouden kooi” van mijn werkgever verliet om volledig voor mezelf te gaan werken. Er was al een focus en een website. Ik kende veel mensen, kon best veel en raakte vanuit mijn “gele” energie snel enthousiast en zag kansen. Resultaat was een succesvolle onderneming, veel uiteenlopende opdrachten en een website met zoveel informatie dat ik er zelf in verdwaalde. Prachtige eerste jaren…en toch realiseerde ik me dat ik terug wilde naar mijn focus, maar hoe?

Een geluk bij een ongeluk

Deze vraag hield me in gedachte bezig en het was druk dus de actie kon ook later wel.  Tot ik op 28 januari 2016 van mijn paard viel en mijn rug brak. Mijn leven stond daarmee letterlijk even stil.  Meer hierover in mijn eerdere blog “Veerkracht”. De vele horizontaal doorgebrachte hersteluren kon ik nadenken over “Kleur bekennen, hoe doe ik dat?” Mijn 1belangrijke besluit was om geen interim opdrachten meer aan te nemen en me volledig te gaan richten op het faciliteren en coachen.

Denken in mogelijkheden

Mijn vak is belangrijk voor me, dus startte ik al snel weer met aangepast werk. Mooi voorbeeld hiervan is een klant die me belde en zei “Ik heb je hulp één dag nodig want dit kan alleen jij”. Waarop mijn antwoord was “Eén hele dag kan ik je niet helpen maar twee halve wel…en ik denk dat dit voor jouw vraag ook beter is. “ En zo regelde ik mijn vader als taxi en begeleidde ik 2 halve dagen nog in mijn korset deze groep. En voordat ik het wist wisten velen mij weer met mooie opdrachten te vinden. 

Durf kleur te bekennen met energie als graadmeter

"Ik doe alleen nog dingen die me meer energie opleveren dan dat ze me kosten” was voor mij een belangrijke volgende stap. Best spannend als zelfstandig ondernemer om “de handen hiervoor vrij te houden” door nee te zeggen tegen opdrachten terwijl de agenda nog leeg is. Door dit wel te doen heb ik ervaren dat er alsnog mooie opdrachten kwamen die wel paste. En de “lege agenda tijd” was en is een kans om dingen die veel energie geven met beide handen vast te pakken en zo te laten groeien.

Het lef om te zijn wie je bent

Kleur bekennen door simpelweg “te zijn wie ik ben” heeft me letterlijk en figuurlijk ver gebracht.  Zo is mijn droom om ook internationaal te werken nu realiteit. Ik ben regelmatig elders in Europa aan het werk. Deze zomer was ik in Canada en in maart 2019 ga ik naar Zuid-Afrika. Worden “wie je echt bent” vraagt om goede gesprekken met jezelf en om lef om je inzichten om te zetten in verandering. Dat dit werkt daarvan ben ik zelf het levende voorbeeld, en ik zie zoveel positieve impact bij anderen. Door “te zijn wie ik ben” krijg ik waardering in wat ik doe en komen de juiste dingen “als vanzelf” op mijn pad.

Anderen meenemen

“als vanzelf” is natuurlijk niet altijd zomaar vanzelf. Het is immers belangrijk dat anderen weten wie je bent en wat je te bieden hebt. Dus een logische stap is een website die vertelt wie je bent en wat je doet. In feiten en woorden, en ook in kleuren en beleving. Ik koos heel bewust voor twee kleuren die mijn verhaal vertellen. Turquoise blauw voor helderheid...dit is de kleur die mij altijd blij maakt omdat ik direct denk aan een heldere lucht en zee op een mooie zonnige bestemming. En warm oranjerood...de kleur van warmte, menselijkheid en een opkomende zon. Dat is waar ik voor sta...helderheid en warmte...ja dat kan dus wel degelijk samengaan. Deze combinatie maakt “wie ik ben” en wat ik dus altijd meebreng….ook in mijn contact met jou.

Nieuwsgierig? Ik ben altijd in voor een kop koffie en een goed gesprek. Neem contact met me en ik maak graag kennis!

Terug naar het blog overzicht

Deze website gebruikt cookies. Klik op de onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.